thumb

Head Office in New-York

775 New York Ave, Brooklyn, NY 11203

Request a Quote

Looking for a quality and affordable builder for your next project?

* Please Fill Required Fields *
img

Toll Free

1-800-987-6543

Openingstijden

We are happy to meet you during our working hours. Please make an appointment.

  • Maandag10:00-20:00
thumb

Head Office in New-York

775 New York Ave, Brooklyn, NY 11203

Request a Quote

Looking for a quality and affordable builder for your next project?

* Please Fill Required Fields *
img

Toll Free

1-800-987-6543

Openingstijden

We are happy to meet you during our working hours. Please make an appointment.

  • Maandag10:00-20:00

Reguleren

Een precieze regulering is noodzakelijk voor het bereiken van een goede prettige speelaard en goede en mooie toon. De geometrie van het mechaniek met de toetsen en de dempers kan verbeterd worden door bepaalde onderdelen een andere plek te geven. Dit hoort ook tijdens de restauratie en/of renovatie van uw piano of vleugel. Het doel is om een goede speelaard, repetitie, gelijkmatigheid, zwaarte, snelheid te bereiken tijdens het pianospelen.

Elke piano, ongeacht het merk of de kwaliteit van het instrument, verdient het om binnen zijn mogelijkheden tot het uiterste in staat te zijn. Alleen dan zijn er meer mogelijkheden in “handbereik” voor de speler. Een ervaren pianotechnicus weet dat verschil te maken door de geometrie te verbeteren. Het hele design verbeteren zorgt ook voor een prettigere aanslag. Dan is er al sprake van renovatiewerkzaamheden waarbij afgeweken wordt van het oorspronkelijke design.

Vleugelmechaniek

Pianoregulering

Pianoregulering wordt toegepast op het mechaniek van de piano of vleugel met de toetsen en de dempers. Dat staat los van de werkzaamheden bij het stemmen van de piano of vleugel. Alle onderdelen van het mechaniek met de toetsen en dempers worden gecontroleerd en waar nodig gereguleerd met speciaal daarvoor ontworpen gereedschap. Al deze handelingen hebben het doel om de onderdelen naar de juiste richtlijnen zoals de fabrikant dat bedoeld heeft te laten werken.

Pianospelers raken vaak gewend aan hun eigen piano of vleugel en weten vaak niet dat er gebreken zijn aan hun instrument. Hun mindere prestaties wijten ze dan ook niet aan hun slecht werkende instrument. Traag gaande toetsen verhinderen het spelen van trillers en het herhalen van een toets of meerdere tegelijk zoals octaven en hele akkoorden. Dit kan gevolgen hebben voor de pianospeler nl. kramp in de vingers, pols en andere gewrichten. Ook kinderen die net beginnen piano te spelen haken af omdat het mechaniek en de toetsen zwaar en traag bewegen bij het spelen. Ze geven de slecht gereguleerde piano of vleugel vaak dan niet de schuld maar denken dat ze het pianospelen nooit zullen leren. Sommige  piano`s of vleugels ook al zijn ze nieuw uit de pianofabriek hebben een slecht design en zijn slecht gereguleerd. Ook slechte of minder kwalitatieve materialen die in een piano aangebracht zijn kunnen de oorzaak zijn van een slecht werkend mechaniek samen met de toetsen en dempers. Zwaar lopende onderdelen met te veel weerstand in de toetsen kunnen jarenlang onopgemerkt blijven totdat de bekwame pianotechnicus langskomt en metingen en reguleringen verricht en de gebreken gaat oplossen. Bij oudere piano`s kan slijtage of vastlopende asjes de oorzaak zijn van het slecht functioneren van de bewegende onderdelen.

PianomechaniekMaximale uit uw piano halen

Een goed gereguleerd mechaniek is in staat om het maximale uit een piano te halen tijdens het pianospelen. De inzet van ons bedrijf is daar altijd op gericht om dat te bereiken. Om het maximale uit een piano of vleugel te kunnen halen  wordt er aandacht besteed aan de aanslaggevoeligheid samen met hoe alles op elkaar werkt. “Loopt alles soepel genoeg met inachtneming van enige tolerantie als het niet beter kan?” Als je alle mogelijkheden benut om een goed werkend mechaniek te bereiken dan kan op die piano of vleugel gemakkelijk hard of zacht worden gespeeld.

Vragen of een afspraak maken?

Andere diensten

  • Reviseren

    Voorbeeld van reviseren van een piano is: Je hebt een piano met een bovendemper. Deze piano dempt niet voldoende de snaren af..

  • Restauratie

    Uw piano weer in de originele staat brengen toen hij nog nieuw uit de pianofabriek geleverd werd of nog in een betere..